fbpx

Våra hoodies

Idag är det vanligt att man spanar in en produkt innan man köper den, och som konsumenter blir vi bara noggrannare och noggrannare och vill ha hög kvalité på et vi köper!

Detta är extra viktigt när man köper kläder eftersom man vill kunna bära dessa under en längre tid utan att de tappar färg och form.

Nu kanske ni inte kommer ha kvar klasströjan tills ni går i pensionen precis, men ni kommer antagligen behålla plagget i ett par år, först som snygg klasströja och sedan som mys-hoodie!

Då är det bara naturligt att man ställer sig frågor om hur våra hoodies är producerade, vilken påverkan plagget har på miljön och hur hög kvalité de håller. Så nu kanske ni undrar exakt vad det är för hoodies som vi trycker era motiv på?

Materialet i hoodiesarna

Våra hoodies är gjorda i bra standard som finns i många glada och starka färger. Våra tröjor är gjorda av en blandning av en majoritet ringspunnen Bomull samt 20% polyester.

Att Bomullen är ringspunnen gör tröjorna starkare och hållbarare än normal bomull, och att den har lite polyester gör den precis lagom elastisk och stretchig så att man kan röra på sig!

Mycket tyder nämligen på att det är just kvalitén på kläderna som är viktigast för dess miljöpåverkan, eftersom detta påverkar hur länge och hur många gånger vi använder plaggen.

Ett plagg som används 1000 gånger är alltid bättre för miljön än ett plagg med 100 miljöcertifieringar som används 2 gånger och sedan slängs.

WRAP-certifiering

Naturligtvis är våra tröjor inte utan certifiering, dom är certifierade med WRAP (Worldwide Responsible Accredited Production) som arbetar för en säker, human och etisk tillverkning.

Klasströjorna har en tjocklek på 280 gram/kvadratmeter och finns i så många storlekar att dom passar alla från unge tonåringar till Vuxna, så ifall en lärare eller mentor även ska ha en tröja (vanligare än ni kan tro!) så är det inte problem.

Tack vare att tröjan är lite elastisk och flexibel så passar tröjorna även många kroppstyper, och dess huva har dubbla lager, vilket många uppskattar. Dessutom leder detta till att man fortfarande kan få på sig tröjan även om man lägger på sig några kilon eller växer lite, vilket minskar tröjans klimatpåverkan ytterligare.

Våra klasströjor finns även i storlekar och färger som inte finns på hemsidan, så ifall ni vill ha någon tröja större än XXL eller en annan tröjfärg så får ni gärna kontakta oss om detta. I så fall kan det gälla andra priser än det som visas på hemsidan!