fbpx

Varför klasströjor?

varför klasströjor?

Varför ska man köpa in klasströjor? Den första orsaken är att det är roligt! Det blir en rolig grej när alla i klassen har klasströjor som de kan använda under sista terminen innan avslutningen. Det har blivit lite av en tradition i Sverige att köpa in klasströjor på samma sätt som att föräldrarna står med ett studentplakat eller att vi ska ha vita kläder för studenten.

Minne för livet

För många blir klasströjor ett minne för livet. Baksidan av klasströjorna använder många som plats för klassens namn och ibland även en kort text eller citat om personen. Detta blir något att spara för att komma ihåg sina klasskompisar. Det går alldeles utmärkt att trycka alla dessa namnteckningar och citat direkt på tröjan.

Minnena av den sista tiden innan examen eller studenten förstärks även med minnet av klasströjorna som ni gemensamt köpte in.

Gemenskapen

Vare sig ni närmare er examen i nian eller studenten så brukar den sista tiden i skolan kantas av flera gemensamma aktiviteter för att umgås och fira sin tid tillsammans. På så sätt vill man gärna öka gemenskapen och att alla i klassen ska känna att ni tillsammans firar och avtackar varandra. Då är klasströjor ett bra medel för att öka denna känsla av gemenskap. Först ska alla tillsammans välja vilka klasströjor som ska köpas in och sedan använda dessa på aktiviteter eller i skolan.

En del undrar om man kan beställa in olika färger på sina klasströjor men vi tycker att det tappar en del av syftet med klasströjor – Gemenskapen. Har alla olika färger så blir det inte den där riktiga sammanhållningen av att alla har likadana tröjor. Rösta därför inte bara fram ett motiv till era klasströjor utan även vilken färg de ska vara.

Tradition – Rolig grej

Klasströjor har blivit lite av en tradition i Sverige. Man har klasströjor sista terminen i nian oftast men även sista året i gymnasiet innan studenten köper många in klasströjor. De skiljer sig inte så mycket åt vare sig de används i nian eller gymnasiet utan det går att använda samma tryck eller motiv inför båda avslutningarna.

Ett skratt förlänger livet och att ha klasströjor ska vara roligt. De flesta väljer roliga citat till tröjorna och de används som en rolig grej att ha för gemenskapen i klassen.

Att tänka på vid köp av klasströja

Förutom ovan med att komma fram till citat, text och färger på era klasströjor vill vi ge er några fler tips på vägen.

  • Om ni går i nian så behöver ni någon förälder som hjälper er med beställningen då man behöver vara över 18 år för att få beställa.
  • På de flesta ställen kan man beställa ett provpaket för att kunna testa vilka storlekar alla ska ha. Vill man inte beställa hem provpaket så kan man använda måtten i den storleksguide som finns på sidan för att mäta er fram till rätt storlek.
  • Var ute i god tid. Det tar tid att först komma fram till vilket tryck och färg ni ska ha och sedan beställa dem. Det är många som vill ha sina klasströjor samtidigt så att vara ute i god tid är viktigt för att hinna använda sina klasströjor.
  • Har ni ett eget tryck ni vill använda tänk på att skicka in detta i god tid för att få det uppritat och godkänt för tryck.
  • Har ni inte samlat in pengar gemensamt för att köpa in klasströjor så se till att ni innan beställning samlar in pengar från alla för att en person inte ska behöva ligga ute med pengar någon längre tid.
  • Har ni svårt med idéer eller har ni idéer men vet inte hur ni får ner dem på en design? Då kan ni alltid kontakta dem som ni vill köpa era klasströjor från och be dem om hjälp med att ta fram ert motiv.

Senaste nyheterna