fbpx

Hoodies, det skönaste plagget?

klass hoodies

Hoodien är utan tvekan ett av de skönaste plaggen man kan ha på sig!

Är man hemma i soffan och myser finns det inget som klår en soft sittande hoodie, men det bästa med hoodyn är att den funkar lite överallt, från hemma i soffan, till skolan och även på gymmet när man lyfter skrot.

Om man går på stan och kombinerar med ett par snygga jeans har man en avslappnad look. På sköna grillkvällar med vännerna är Hoodien perfekt, blir vädret lite kyligt kan man bara dra på sig luvan!

Den moderna Hoodien introducerades av det amerikanska klädmärket Champion på 30-talet som tog fram plagget anpassad för arbetare som jobbade utomhus i upstate New York där det blev iskallt.

Genombrottet för Hoodien som fashion statement kom på 70-talet, Hip Hop kulturen började anamma plagget och var signifikant för kulturen med sin undergroundklädstil.

Samtidigt började de stora modehusen lansera huvtröjor och i den populära Hollywoodfilmen Rocky blev plagget ikoniskt och fick stor spridning.

Idag har de flesta ett par Hoodies i sin garderob och det är ett bra basplagg att ha i sin outfit. De flesta brukar föredra färgerna grått och svart, men varför inte satsa på årets modefärg gult eller kanske beigt?

Rosa är inne och lila är väldigt snyggt och men lite diskretare än rosa, varför inte ha flera i olika färger som man kan använda efter humör?

En Hoodie i rent bomullstyg är bekvämt och sitter nice mot kroppen, men om plagget består av både Bomull och Polyester kan man få ett lite skönare och lättare plagg med en snyggare yta. Våra hoodies är gjorda av en mix för maximal komfort och hållbarhet!

Handla klasshoodies här redan idag!

Senaste nyheterna